אוטיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/01/2012 | 10:32 | מאת: אניטה

לד"ר גורדין שלום רב ותודה מראש, בני בו 4 (נותח על ידך שקדים ושקד שלישי ואנחנו מאוד מרוצים מתוצאות) הספיק לחטוף 5 דלקות באוזן מספטמבר. שנה שעברה היו לו 7 וזה תמיד באותו אוזן. ברצוני לדעת מה גורם לזה, אם קיים קשר תורשתי? מה עושים במצבים כאלה? איך יודעים שלא נגרם נזק לאוזן? הוא גם תמיד מנוזל,אם נזלת ממושכת יכולה לגרום להגדלה של שקד שלישי בפעם שלישית ? זקוקה קצת להדרכה...

שלום אניטה שמח לשמוח שלפחות בעיית הנשימה נפתרה. לגבי הדלקות אוזניים יכולים להיות מספר גורמי סיכון: הליכה לגן ילדים, גנטיקה, מבנה הגולוגולת, עישון של ההורים ועוד. תדירות הדלקות שאת מתארת גבוה למדי. רצוי להבדק ע"י רופא אאג. צריך לבדוק את האוזניים בין הדלקות לראות האם יש החלמה מלאה או שיש נוכחות כרונית של נוזלים. בכל מקרה לאחר הבדיקה ניתן לחשוב על פתרונות. לעיתים אין צורך בדבר וכמות הדלקת יורדת לבד. במקרים אחרים ניתן לנסות טיפול אנטיביוטי מונע או ניתוח צינוריות. לגבי הנזלת שחזרה לא בהכרח שזה נובע מהשקד השלישי, יש סיבות נוספות לנזלת כגון אלרגיה. ניתן לנסות טיפול בתריס אפי אנטיאלרגי דוגמת AVAMYS ד"ש לסיימון בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

28/01/2012 | 19:20 | מאת: אניטה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים