הוצאת שקד שלישי והקטנת השקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/01/2012 | 15:15 | מאת: לולה

שלום, בבדיקת שיניים שיגרתית של בתי בת הארבע, אובחן אצלה חיך גבוה (מה שהוסבר לי שעלול להשפיע על מבנה הפנים לכשתגדל), ולכן הופנתי לרופא אאג. הרופא שלח אותנו לצילום וטען שהשקדים שלה מוגדלים ושיש להקטינם ולהוציא את השקד השלישי. הילדה נוחרת מעט ונושמת מהפה אבל לא בצורה קיצונית. עובדה היא שהגענו בעקבות רופא השיניים ולא מסיבות אחרות. לא מנוזלת באופן קיצוני ולא חולה לעתים תכופות. נשלחתי למעבדת שינה למרות שהרופא המליץ על ניתוח בלי קשר.רופא נוסף שראינו טען שכנראה יש צורך בניתוח בגלל גודל השקדים. השאלה היא אם אין תופעות מפריעות במיוחד עדיין כדאי לנתח? האם ללכת למעבדת שינה בכל מקרה?היא לעתים מרטיבה בלילה והופתעתי לקרוא כאן שיש כנראה קשר.. בנוסף, הרופא המליץ על טכנולוגיית ה Coblation, מה היתרונות שלה? אודה לך מאד על תגובתך בנושא. יום טוב!

שלום לולה ניתוח שקדים מומלץ במקרים של דום נשימה בשינה (הפסקות נשימה בשינה) או כאשר יש דלקות שקדים חוזרות. לגודל השקדים עצמם אין חשיבות מכרעת בהחלטה על ניתוח. ישנם ילדים עם שקדים ענקיים וללא תלונות נשימתיות ולעומת זאת אחרים עם שקדים בנוניים והספקות נשימה מרובות. במידה ואין הפסקות בנשימה אין לרוב צורך בכריתת שקדים. תלונות החסימה אפית וההפרעה הדנטלית נובעת לרוב מחסימה ע"י השקד השלישי ולכן לעיתים כריתה שלו בלבד מספקת. במקרים לא ברורים וגבוליים (בדיוק המקרה שלך) מעבדת שינה יכולה לעזור מאד בהחלטה האם לנתח ומה לנתח. שיטת הקובלציה היא אחת השיטות לכריתה חלקית של השקדים. מתאימה מאד לשקדים מוגדלים ללא דלקות שהמטרה בניתוח היא להוריד חלק מנפח השקד היתרון הוא הכאב המופחת לאחר הניתוח והסיכון מופחת לדמם (כנראה עדיין לא מספיק נתונים). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים