US בלוטת התריס ובלוטותלימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/01/2012 | 09:30 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בבדיקה בביס גילו לבני בלוטת תריס מוגדלת לבני בן ה-6. רופאת א.א.ג בדקה אותו ידנית ולא הרגישה דבר, למרות זאת שלחה אותו לב.דם+US . להלן התוצאות: קריאטניןB 0.4 CA CALCIUM B 10.2 ב-US ב.התריס תקינה. אך בצוואר מס' רב של בלוטות לימפה מוגדלות עם ליבה שומנית בגודל עד 2.5 ס"מ. יש לציין כי בני לא מתלונן על כאבים/חום הוא לא מצונן , רק קצת נזלת שאותה לא מקנח אלא מכניס בפנים. אני ממש ממש מודאגת! מה פשר התוצאה הנ"ל? לתשובתך אודה

שלום אמא מודאגת בלוטות למפה צוואריות מוגדלות שכיחות מאד בילדים, רובם הגדול שפירות וחסרות משמעות. רצוי להבדק אצל רופא הילדים ולהמשיך מעקב סדיר. כמו כן רצוי לבצע ספירת דם ו CRP. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים