ניתוח כפתורים ושקד שלישי לבן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2012 | 17:25 | מאת: יואב

שלום, עד לפני כ-3 חודשים בני סבל מדלקות אוזניים חוזרות מאז פסקה הבעיה. בבדיקה התגלה שקד מוגדל ומים האם אלו תנאים מספיקים לביצוע ניתוח כפתורים ושקד שלישי?

שלום יואב הצורך בניתוח נקבע לפי תלונות הילד. נוזלים באוזן אינם בהכרח סיבה לניתוח. חשוב להתייחס לשמיעה במידה וסבירה ניתן להמתין ולעקוב כוןן שחלק משמעותי מהמקרים משתפרים לבד. לגבי השקד השלישי יש מקום לביצוע התערבות ניתוחית כאשר יש תסמינים של חסימה אפית (ז"א נחירות, נשימת פה בולטת ונזלת ממושכת). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים