ד"ר גורדין שלום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2012 | 17:06 | מאת: אביב

שמי אביב(שם בדוי) הייתי אצלך במרפאה לפני כשבועיים בנושא של נזלת אחורית(בן 28),כלומר ליחה של הרבה מאוד שנים. הפנתה אותי לבדיקות של משטח ותרבית לפטריות,ובנוסף אני חושב שדיברנו על בדיקת "כיח מגורה" ובדיקה מיקרוסקופית. הגעתילרופא המשפחה והוא לא מצא בדיקה בשם "כיח מגורה",זה נתן לו תוצאה בשם "כימיה כללית" או משהו האם תוכל לפרט לי את הבדיקות שעליי לבקש מרופא המשפחה,איפה הן מתבצעות(נגיד איזו מחלקה באיכילוב שעושה כיח מגורה),ואיזה בדיקות עליי לעשות בקופת חולים כלומר האם הבדיקות של המשטח לפטריות וכו' אמורות להתבצע על הליחה שתיקלח בבדיקת כיח מגורה או על ליחה שאני אוציא באופן עצמאי? המון תודה.

לא מכיר מושג שנקרא כיח מגורה. את הכיח עצמו ניתן לשלוח לבדיקה מיקרוביולוגית (חיידקים, פטריות ושחפת). ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים