ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/01/2012 | 08:47 | מאת: דוד

בני היה בבדיקות אצל רופאים לפני כמה חודשים הוא בן 3.5 הממצאים היו שקדים חסומים ומוגדלים , הוא היה נוחר בלילות ומחרחר. בדיקת שמיעה יצאה תקינה ואין שום דלקות חרוניות . ההמלצה היתה ניתוח להסרת השקדים. לאחר מספר חודשים הילד ממש עשה קפיצת גדילה, הנחירות הפסיקו בלילה והוא לא מחרחר כבעבר. בנוסף בבדיקה חוזרת המממצאים של הרופא היו שהשקדים לא חוסמים . האם לנתח בכל זאת או להמתין ? הרי יש שיפור והבעיות של נחירות וחירחורים נעלמו . יש דחיפות לבצע ניתוח במצב כזה ?

שלום דוד אין כל דחיפות בביצוע הניתוח והצורך בו מוטל בספק. אתה מתאר שהתלונות נעלמו וגם גודל השקדים קטן אז למה לנתח. אם כבר הניתוח היה צריך להתבצע כאשר היו הסימפטומים החמורים. כמובן שצריך להמשיך לעקוב כי יכולה להופיע חזרה של התסמינים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים