שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/01/2012 | 20:55 | מאת: יאנה

לד"ר גורדין שלום רב! בתי בת4.5 סובלת מאיחור בהתפתחות שפתית מטופלת אצל קלינאית תקשורת מיזה שנתיים וכעת אמורה לעבור לגן שפתי.מיזה חצי שנה ששמתי לב שהיא נושמת אך ורק דרך הפה .ביצענו צילום שבו יש הגדלה של שקד שלישי אך יש מעבר אויר בצורה טובה כמו כן הילדה ישנה לילה שלם ונוחרת מעט.כמו כן היא לא סובלת מדלקות גרון ונזלת כרונית.השאלה שלי בעצם האם כדאי לבצע את הניתוח כי במכון להתפתחות הילד אמרו לי שניתוח יכול לתרום להתפתחות שלה.יש לצייו שבבדיקות שביצענו לילדה אין עדות לבעיה נוירולוגית ומהלך ההריון והלידה היו תקינים הילדה לא סבלה מיהפסקות נשימה.תודה מראש.

שלום יאנה ניתוח לכריתת השקד השלישי מומלץ כאשר יש תלונות אפיות קבועות דוגמת, נחירות, נשימת פה בולטת ונזלת כרונית. לעיתים הניתוח נעשה גם למצב של נוזלים עקשניים באוזן תיכונה. לפי התיאור שמסרת לא נראה שיש אינדיקציה ברורה לניתוח. רצוי מאד לבצע בדיקת שמיעה כווון שלעיתים הפרעת השפה נובעת מליקוי שמיעה. בכל מקר ההחלטה לניתוח נעשית ביחד עם ההורים ולאחר בדיקת הילד וצפיה בבדיקות העזר (צילום ובדיקת שמיעה) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים