השפעת מחלה לפני ניתוח שקדים+שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/01/2012 | 19:25 | מאת: דניאל

ביתי התינוקת אמורה לעבור ניתוח בעוד עשרה ימים. היום אובחנה עם דלקת באוזן והרופא הציע לנו להתחיל בטיפול טיפות מקומי ואם הכאב יימשך לעבור לאנטיביוטיקה. מאחר שאני מקוה מאד לערוך את הניתוח בזמן (נדחה כבר בשל מחלות בעבר) - כמה זמן לפני הניתוח חשוב שהילדה תהיה בריאה לגמרי? האם העובדה שהיא על אנטיביוטיקה עד שלושה ימים לפני הניתוח תמנע ממנה לעבור את הניתוח? האם העובדה שהיה לה חום עשרה ימים/ שבוע לפני הניתוח תמנע אותו? מנסה להחליט האם להתחיל עם אנטיביוטיקה בכל מקרה (מאחר שרק השבוע סיימה אנטיביוטיקה הרופא רצה להמנע מעומס). בתודה מראש!

שלום דניאל דלקת אוזניים אינה מהווה הפרעה לניתוח שקדים. אבל זיהום וירלי של דרכי הנשימה כן. והבעיה אינה בניתוח אלה בהרדמה. כאשר יש זיהום וירלי של דרכי הנשימה המתבטא בשיעול וחום רצוי לדחות את האוזניים ב2-3 שבועות לפחות אחרת הסיכון לסיבוכים בהרדמה גבוה יותר. במידה והילדה סבלה רק מדלקת באוזן לא אמורה להיות בעיה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים