פריאוריקולר אבצס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/01/2012 | 12:37 | מאת: מיק

בני בן ה- 6 נולד עם חור בגודל מ"מ בערך, בחיבור האפרכסת ללחי הימנית, ממש בסוף האפרכסת, בחלקה העליון(לא בתנוך). חור זה מפריש הפרשה מוגלתית ללא ריח. אינו כואב. האם יש לנתח? ממה זה קורה? במידה ויש לנתח, האם ניתן לקבל מידע על הניתוח ?

שלום מיק מדובר בנגע מולד. בחלק מהמקרים אין שום תסמינים. כאשר הוא מפריש רצוי לנתח אך ההפרשה תמשיך ויכול להיות גם זיהום של האזור מסביב. הניתוח נעשה בהרדמה כללית ובו מבוצע חתך מסביב לפתח הזעיר. קטע העור והציסטה שבסופו נכרתים. רצוי לנתח כאשר הנגע לא מזוהם אחרת קשה לבצע כריתה מלאה ונגע יכול לחזור בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

02/09/2014 | 15:36 | מאת: שי

שלום לך דר. גורדין. לפני שבועיים אובחנתי שיש לי פריוקולר אבצס והופנתי לבית חולים איכילוב לניתוח.(עדיין לא עברתי). בזמן האחרון יש לי חולשות וסחרחורות, אפילו פעם אחת התעלפתי. אני בדרך כלל אדם בריא. האם זה קשור לכאב או לתופעה החדשה ישנה בסמוך לאוזן ימין? בברכה ותודה שי.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים