מכה באף לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/12/2011 | 10:27 | מאת: מיכל

לפני יומיים בתי בת ה-4 קיבלה מכה באף וירד לה דם מהאף. היום האף עדיין כואב לה ויש נפיחות בצד אחד של האף. האם יש צורך להבדק ע"י רופא? האם יכול להיות שקיים שבר באף? האם האף יכול להשאר עקום אחרי מכה ולא לחזור לקדמותו?

שלום מיכל, כן האף יכול להשבר ולא לחזור לקדמותו אם כי אצל ילדים השכיחות של ברים באף בעקבות חבלה אינה גבוה. כעת האף נפוח ואין מה לעשות. רצוי לחכות 4-5 ימים מיום החבלה, אז לרוב הנפיחות של רקמה רכה יורדת וניתן להתרשם באופן טוב יותר ממבנה הסופי של האף. מאד רצוי להגיע לרופא אאג (ולא לרופא ילדים) אחרי 4-5 ימים לבדיקה והחלטה טיפולית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים