עיכוב בדיבור, נוזלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/12/2011 | 12:18 | מאת: אור

יש לנו תאומים בני שנתיים וחודשיים, אחד מהם תמיד ההתפתחות שלו יותר איטית מאחותו התאומה. עכב עיכוב בדיבור, הפנו אותנו במעון לבדיקת שמיעה שבה רשמו שיש 40 דוצ בכל אוזן (לא הבנתי כ"כ) והיינו אצל רופא א.א.ג ובדק וראה שיש נוזלים וכאשר שם לו מוסיקה במחשב, הוא לא הגיע למעט פעם אחת והמשיך לשחק במשחקים, לדעתו גם רופא התפתחות צריך לראותו בגלל שלא הגיב וקבעתי תור לד"ר שלמקוביץ ובנוסף עוד בדיקת שמיעה באסף הרופא, האם הבדיקת שמיעה מראה שהוא לא שומע טוב ומפה נובעת הבעיה שהוא לא ממש מדבר למעט כמה מילים ומהו ניתוח כפתורים? אני ממש מודאגת וכבר כמה לילות לא ישנה ורק בלחץ אימים, אשמח למענה ועזרה, תודה מראש ותבורכו

שלום אור עיכוב בהתפתחות הדיבור יכול לנבוע ממספר סיבות. אחד השכיחות בהם היא ליקוי שמיעה שמעכב את הדיבור. סיבות נוספות כוללות הפרעה התפתחותי כללית ועוד. לפני שמתחילים ברור ומעקב התפתחותי רצוי לפתור את בעיית השמיעה. במידה ונובעת מנוזלים (זה קורה ברוב המקרים) הפתרון הוא ניתוח צינוריות או כפתורים. ניתוח זה משפר את השמיעה באופו מיידי ואפקטיבי למספר חודשים עד שנה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

16/12/2011 | 16:13 | מאת: אור

רשמת בתגובתך שהפתרון הוא ניתוח וזה משפר באופן מיידי עד שנה, מה קורה אחרי שנה? עוד פעם צריך לעבור את הניתוח הנ"ל? אני ממש בלחצים, מקווה שיקבעו לנו במהרה תור לבדיקת שמיעה באסף הרופא וכן רופא התפתחות, אני ממש מבולבלת כבר. תודה רבה לך ושבת שלום

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים