ניתוח צינורות עקב נוזלים באוזן וירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/12/2011 | 10:28 | מאת: אילן

שלום רב, לפני מספר חודשים גילנו אצל בני בן ה 11 שנים, ירידה חדה בשמיעה, הרופא אמר שיש לו נוזלים באוזן ונתן לו טיפול תרופתי של כדורים, סטרואידים (לא זוכר את שם המדויק) על מנת לייבש את הנוזלים. לאחר 3 חודשים חזרנו לביקורת והרופא אמר שהאזניים נקיות. בקשתי לעשות לילד בדיקה שמיעה חוזרת על מנת לוודא שהשמיעה חזרה למצב תקין. לאחר בדיקת השמיעה חזרנו לרופא, הוא אמר שיש שיפור אבל עדין יש ליקוי שמיעה. הוא בדק שוב את האוזניים ואמר שבאחת האוזניים חזרו הנוזלים ואמר שין טעם לקחת שוב סטרואידים ויש לבצע ניתוח צינורות. אבקש לדעת אכן זה הפיתרון היעיל ובמה זה כרוך. תודה מראש על התשובה. אילן

שלום אילן קשה לי לענות לך ללא בדיקת הילד וצפיה בבדיקות השמיעה ניתוח צינוריות מבטיח אוורור של האוזן כל עוד הצינוןרית נמצאת במקום (לרוב שנה). הניתוח נעשה בהרדמה כללית קצרה ואינו כרוך לרוב בכאב. לאחר הניתוח יש להקפיד על כניסת מים לאוזניים בעיקר בעת שחייה בבריכה ובים. בחלק מהמקרים של נוזלים ניתן לנסות את מכשיר ה EARPOPPER ואולי להמנע מניתוח בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

07/12/2011 | 10:05 | מאת: אילן

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים