תינוק בן חמישה חודשים עם שקד שלישי מוגדל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/12/2011 | 12:00 | מאת: תמרה

שלום, בני בן חמישה חודשים, בעקבות נזלת ממושכת (שהחריפה והפכה ירוקה בימים האחרונים), אשר מציקה בעיקר בלילה ובזמן ההנקה, פנינו למומחה אף אוזן גרון שאבחן בעזרת סיב אופטי שקד שלישי מוגדל במידה בינונית. לפי דבריו, לא נוהגים לנתח בגיל כזה צעיר (אלא אם יש סימפטומים הרבה יותר חריפים מנזלת). הוא המליץ על טיפול בדקסמיצים למשך שבוע. 1. אשמח לשמוע דעתך בנוגע להמנעות מניתוח בגיל זה. 2. העובדה שהדבר התחיל בגיל כה צעיר משנה את הפרוגנוזה (לטובה? לרעה?) 3. האם יש סיכוי שהדקסמיצין יקל על בני לטווח הארוך? ואם לא, אז האם זה לא מיותר? הרי לא כדאי, אני מניחה, לתת את הטיפות האלה לאורך זמן? תודה! תמרה

שלום תמרה 1. זה נכון שניתוח זה נעשה לרוב בגיל של שנה ויותר אך במקרים של תסמינים נשימתיים קשים ניתן לבצע גם בגיל זה. לפי התיאור שלך המצב לא נוראי כך שרצוי להמתין 2. לא ממש, בודאי לא לטובה 3. לא יקל לאורך זמן אלה רק בעת השימוש. הטיפות כוללת סטירואידים ואנטיביוטיקה ולא רצוי להשתמש בהם על בסיס קבוע בטח לא בגיל הזה. הם ניתנות רק לתקופה קצרה כאשר יש החמרה של המצב הבסיסי. כן ניתן להשתמש במי מלח על בסיס קבוע ללא חשש בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים