ניתוח אדנואיד אצל ילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/11/2011 | 09:23 | מאת: לאה

לנכד שלי בן ה-4 הרופא המליץ לעשות לו ניתוח פוליפ/אדנואיד היות והוא נוחר בלילה וגם ישן בפה פתוח. השאלה שלי האם הניתוח מסוכן והאם הילד אחרי הניתוח יהיה טטרן כלומר ללא חוש טעם וריח תודה

שלום לאה לכל פעולה ניתוחית יכולים להיות סיבוכים. ניתוח לכריתת אדנואיד בטוח למדי ורמת הסיכונים בו נמוכה. אין כל סיכוי לפגיעה בחוש הריח להיפך לרוב יש שיפור כוון שהאף נפתח לנשימה. מה שכן משתנה זה הדיבור כוון שהאף נפתח ולרוב טון הדיבור נעשה יותר גבוה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים