תרסיס clean ears לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/11/2011 | 22:13 | מאת: יערה

שלום רב, פנינו לרופאת א.א.ג בעקבות עיכוב בהתפתחות השפה והיגוי לא ברור בדיבור של בננו בן השנתיים. הרופאה ניסתה לבדוק את האוזניים, אך טענה כי לא ניתן לראות דבר עקב הצטברות של שעווה וביקשה מאיתנו לפנות שעווה באמצעות תרסיס. שתי שאלות: א. האם תתכן ירידה כה משמעותית בשמיעה של הפעוט עד כדי עיכוב שפתי עקב הצטברות שעווה? (נציין כי עבר בדיקת ברה בתוצאה תקינה כשהיה בן שבועות ספורים עקב 2 כשלונות רצופים של בדיקת הסקר לשמיעה בבית החולים) ב. מהמדבקה של קופת חולים שהודבקה על התרסיס לא ברור למשך כמה זמן ובאיזו תדירות יש לרסס. מה מקובל לגיל שנתיים? תודה מראש.

שלום יערה 1. יתכן עם כי לא סביר, לרוב יש הפרעה נוספת למשל נוזלים באוזן תיכונה. 2. מומלץ פעמיים ביום למשך 5-7 ימים. אין הגבלות גיל. רצוי לחזור לרופא אאג סמוך לשימוש בתרסיס. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

24/11/2011 | 17:47 | מאת: שוב אני

האם יש צורך לחזור על הטיפול והאם יש מגבלה על תדירות החזרה על הטיפול? התחלנו בטיפול לפני 5 ימים והביקור הבא אצל הרופאה הוא בעוד שבועיים. האם הביקור מספיק סמוך לטיפול?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים