הגדלה של בלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/11/2011 | 14:29 | מאת: ענת

שלום רב. לביתי בת השש וחצי נפיחות ורגישות בלוטת הרוק זו פעם שניה בתוך חודש- בפעם הראשונה ערכנו סדרת בדיקות דם שנמצאן תקינות. השבוע בעקבות הישנות של התופעה היא נבדקה במיון שניידר. כל בדיקות הדם נמצאן תקינות ללא עדןת לדלקת אן זיהום ויראלי, פרט לעמילזה מעט גבוהה . הרןפאים סיכמו שמדובר בבלוטת הרוק ויש לפנות לא.א.ג יתכן ומדובר בחסימה של בלוטת הרןק. האם בבדיקה רגילה של א.א.ג ניתן לאתר חסימה כזו? אילו עוד גורמים עשויים לגרום לתופעה והאם יש בדיקות שכדאי לעשות לפני התור לא.א.ג ?? האם המצב נשמע לך מדאיג?

שלום ענת התלונות מתאימות למדי לדלקת חוזרת של בלוטת הרוק ( Recurrent Parotitis of Childhood ) אך כמובן שיכולות להיות סיבות נוספות. שלב ראשון יהיה להבדק אצל רופא אאג ולבצע US (אולטאהסאונד) של בלוטות הרוק. בעת נפיחות וכאב רצוי לטפל באנלגטיקה (משככי כאבים) , שתייה מרובה, מסאג לבלוטה ותכשירים המעודדים הפרשת רוק (דוגמת לימון או סוכריות לימון). לאחר הברור הראשוני ניתן להמליץ על המשך הטיפול. המחלה המוזכרת חולפת לרוב לבדה (אך זה יכול לקחת זמן מה). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים