כחכוח בגרון אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/11/2011 | 21:10 | מאת: ברי

שלום רב, יש לי שאלה דומה מאוד לזו שנשאלה פה לא מזמן, אך בנוסף אציין שאנו גרים בחו"ל (ספרד). בני בן ה-4 מכחכח בגרונו במשך שעות היום והעירנות, איננו מבצע זאת בלילה. לעיתים אף משתעל ביחד עם הכחכוח. תדירות הכחכוח משתנה . בהתחלה בעלי ואני חשבנו שמדובר בטיק, אך כשאנחנו שואלים אותו מדוע מבצע זאת הוא אמר לי שמציק לו בגרון משהו. מעבר לכך אין שום פעולה מוטורית נלווית. נקודה נוספת היא שלפני כחודש סבל מדלקת בגרון ולקח אנטיביוטיקה (איני יודעת אם הדבר קשור, אך אולי הדלקת ירדה למטה?) מאחר שהדבר נמשך יותר משבועיים, החלטנו היום ללכת באופן פרטי לרופא א.א.ג. בתחילה הרופא אינו ראה דבר, אך כשבדק יותר לעומק אמר שאכן יש אדמומיות על מיתרי הקול, רשם לו מרשם טיפות שכוללות קורטיזון וביקש לשוב עוד שבוע לביקורת. כמובן שאינני ששה לתת לילד קורטיזון, אך אם זה מה שיעזור לו כמובן שאעשה זאת. סליחה על השאלה הארוכה, אך אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה רבה.

14/11/2011 | 22:10 | מאת: bari

14/11/2011 | 22:13 | מאת: ברי

רק רציתי להוסיף ששם התרופה שקיבל : deflazocort

שלום ברי קשה לי לתת את דעתי ללא בדיקת הילד. כוון שהסיבה לכחכוח לא ממש ברורה ניתן לנסות את הטיפול המוצע. יתכן והסיבה לתלונות היא חזרת חומצה (רפלוקס ) ללע , במקרה זה הקורטיזון רק יחמיר את התלונות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

09/09/2020 | 15:09 | מאת: עדה

שלום ברי, יש לנו בדיוק את אותו הסיפור עם הילד שלנו, רציתי לדעת מה בסוף היתה הבעיה ואיך טיפלתם. נשמח לשמוע אולי זה יעזור לנו להבין מה קורה, אם טיק או רפלוקס או אסטמה או אלרגיה וכו... תודה

09/09/2020 | 15:10 | מאת: עדה

שלום ברי, יש לנו בדיוק את אותו הסיפור עם הילד שלנו, רציתי לדעת מה בסוף היתה הבעיה ואיך טיפלתם. נשמח לשמוע אולי זה יעזור לנו להבין מה קורה, אם טיק או רפלוקס או אסטמה או אלרגיה וכו... תודה

20/12/2021 | 21:47 | מאת: שירה

שלום לכולם, לנו יש את אותו הסיפור בדיוק וגם עם בן 4. הרופאה טוענת שזה פסיכולוגי ולא להתייחס כדי שיעבור. היום, לאחר כחודש, הוא עשה זאת גם בשינה. אשמח לדעת נה איתכם. תודה ובריאות איתנה בעזרת ה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים