נוזלים באוזניים- לא שומעת טוב

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/11/2011 | 03:24 | מאת: ערבה

זה התחיל מזה שהייתי ממ מצוננת וזה התפתח והגיע למצב של שיעול וכבר כמה ימים שאני לא שומעת טוב בשתי האזניים.. הם מלאות בנוזלים מהצינון.. אני בטיול במאפרכז אמריקה ואין לי ממש נגישות לרופא.. האם זה יכול להחמיר לדלקת רצינית וכדאי ללכת לרופא או שיש איזה תרופה שיכולה לעזור כרגע? תודה רבה ערבה

שלום ערבה רוב הסיכויים שהירידה בשמיעה נובעת מהתטברות נוזלים באוזן תיכונה בעקבות הנזלת. תופעה זאת חולפת לרוב לבד תוך 1-2 שבועות. רצוי לקנח את האף, לבצע תנועות של בליעה ולעיסה (מסטיק) ניתן להשתמש בטיפות אף (דוגמת אוטריוין ) להורדת הנזלת ובעקיפין לעזור לאוזניים. רצוי להמנע מצלילה וטיסה בימים הקרובים כוון שאלה יכולים להחמיר את המוזלים ולגרום לכאב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים