פטרייה בלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/10/2011 | 16:01 | מאת: רעות

שלום רב, ביתי בת 8 חודשים ולאחר 4 ימים של בכי בלתי פוסק, וסרוב לאכול או לקחת מוצץ אבחנו אצלה פטריה בלשון(קיבלה עכשיו דקטרין). 1) יש לה שלשולים כבר כמעט 3 שבועות האם יכול להיות קשר לפטריה? 2) האם הפטריה מדבקת? כלומר, כמובן שאנו דואגים לנקיון ולסטריליזציה של הבקבוקים והמוצצים, אך האם צריך לנקות כעת את כל מה שבא במגע עם פיה? צעצועים וכו'... ? האם זה יכול להיות מדבק מאדם לאדם? תודה מראש!

שלום רעות פטריה בלשון לרוב לא מדבקת. לרוב מדובר על פטריה שנמצאת באופן טבעי בפה וגורמת לזיהום כאשר יוצאת משליטה. הסיבות לכך יכולות להיות שימוש אנטיביוטי קודם שמחסל את החיידקים וגורם לשגשוג הפטריות ומחלה קודמת. הסבירות להדבקה של אנשים אחרים נמוכה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים