פוליפ באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

02/10/2011 | 23:15 | מאת: שרה

דר' גורדין שלום רב. הייתי אצל שני רפאים אחד נתן לבצע סי טי שע"פ רופא אחר לא היה נחוץ וחבל לי אם ספג לחינם כ"כ הרבה קרינה. אבל במכתב הסיכום נכתב: "מלאות בחלל האף מימין. במיקום הכונכה האמצעית.מלווה בהתבלטות פוליפואידית גדולה אל הנזופריקנס וכן מלאות תת שלמה של הסינוס המקסילרי הימני וכן של תאים אתמאוידליים סמוכים. הממצאים מתאימים קרוב לוודאי לפוליפוזיס מימין" הלכתי לרופא אחר שהמליץ גם על ניתוח ומאחר ונקבע לשבוע הבא, אני מרגישה שאני לא מוכנה נפשית וכן הבן שלי שבן 7 עוד מעט. לא שוחחתי איתו כלל על ניתוח. עד כמה הדחיפות? דחיה של 3 חודשים כ"כ משמעותית? איך מכינים ילד לניתוח? הרופא אמר שרואים את הפוליפ גם מהגרון ולא הצלחתי להבין כיצד פוליפ שאני רואה מהאף ממש מהקצה נראה גם מהגרון והלחיץ אותי שלא כדאי לדחות, כי זה רק גדל ויכול לחסום גם דרכי הנשימה מהפה. אודה מעומק הלב על תשובתך

03/10/2011 | 17:44 | מאת: ד

שלום שרה קשה לי לתת תשובה רצינית ללא בדיקת הילד וצפיה בהדמייה. פוליפים באף נדירים למדי בילדים בגיל 7 שנים. הדבר השכיח הוא הגדלה של השקד השלישי אך היא לא בוטלת החוצה מחלל האף. יתכן ומדובר בפוליפ על רקע דלקתי שנובע מחלל הסינוס המקסילרי ויוצא לחלל האף ואחורה ללע האף. אופציות אחרות יותר נדירות. ניתוח בהחלט רצוי כוון שהוא יפתח את הנחיר לנשימה וגם יאפשר בדיקה של פוליפ עצמו. לגבי התיזמון שוב קשה להגיד ללא התסכלות בהדמייה ובאף של הילד. אך אם יש לך תור לניתוח למה לדחות אותו ? מאד לא סביר שהבעיה תחלוף לבד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים