הסרת השקד השלישי וקונכיות באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/09/2011 | 22:53 | מאת: דינה

נכדי בן 16 נוחר בשנתו. הוצע לו לעבור נתוח לכריתת השקד השלישי וכן להכניס קונכיות באפו. א. מה תפקיד הקונכיות וכיצד נעשה הדבר? ב. האם אין דרך אחרת (ללא הליך כירורגי) לטיפול בנחירות?

שלום דינה תפקיד הקונכיות הוא לוסת את הטמפרטורה באף, לווסת את הלחות באף ואת רמת התנגודת לזרימת האויר. יש 3 קונכיות בכל צד כאשר התחתונה (זאת שמסירים בניתוח) היא הגדולה ביותר. גם כאשר מסירים את הקונכיה התחתונה בלשמות עדיין נותרות האחרות בתפקידם אם כי הקונכיה העיקרית היא התחתונה. הניתוח יכול להתבצע באופנים שונים, יכולה להיות כריתה מלאה או חלקית . בכל האופציות קיים דמם מסוים מהאף לאחר הפעולה והפרשות זמניות. בכריתה מלאה הסיכון לדמם גבוב בהרבה מכריתה חלקית. 2. נחירות - ראשית צריך לבצע אבחנה של מקור הנחירה ואז להציע טיפול. טיפולים הלא כירורגים כוללים תרופות להקטנת הגודש באף (יעילות לא ממש גבוה), שינה עם מסכה (יעילות גבוה אך לא כל כך נוח לישון). בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים