אדנואיד , שקד שלישי, פוליפ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/08/2011 | 05:52 | מאת: יעל

בתי בת 5.9 ש'. לפני כחצי שנה החלה פתאום לנשום בשינה מעין נשימה הפוכה. כששאפה אויר, בית החזה נכנס פנימה ממש בחוזקה,וכן הבטן נכנסה כלפי פנים.ממה זה קורה? ומה המשמעות? (בנתיים יש שיפור, אך מה לעשות אם תופעה כזאת תחזור שנית?) לאחר שהחלה לנחור בשינה ושמתי לב שמופיעות הפסקות בנשימות וכן נושמת בפה פתוח בשינה, פניתי ל 2 רופאי אף אוזו גרון וקיבלתי 2 חוות דעת סותרות: 1. לנתח שקדים שנמצאו מוגדלים ושקד שלישי ופוליפים. 2. לא לנתח, מכיון שביום נושמת טוב ואין בעיות התפתחות. כמו כן, יש שיפור חלקי באיכות השינה בלילה ובנוסף מכיון שאין צורך כבר בגיל זה בניתוח כזה (ישתפר עם הגיל). אשמח להכוונה, מכיון שאני לא יודעת מה הכיוון שכדאי לבחור. אודה גם להסבר על ההבדל בין פוליפים לאדנואידים (אם קיים). כמו כן האם אפשר לבדוק המצאות פוליפים/שקד שלישי, ללא צילום רנטגן. שמעתי שאפשר בעזרת סיב אופטי. (ראוי לציין שזאת ילדה שמשתפת פעולה בבדיקות). בתודה מראש על התשובות אמא מודאגת

שלום יעל התיאור שאת מוסרת מתאים לדום נשימה בשינה על רקע שקדים ושקד שלישי (כנראה) מוגדלים. נשימה תקינה במשך היום והתפתחות תקינה אינם טיעונים רלוונטים בעד או נגד ניתוח. כאשר יש הפרעה נשימתית במשך היום עקב שקדים מוגדלים זה מצב חרום שמצריך ניתוח מידי. לשימחתינו זה לא המצב במרבית המקרים. התלונות לרוב כוללות את הלילה בלבד. ההחלטה לניתוח לוקחת בחשבון את תלונות הילד (וההורים) וממצאים בבדיקה הגופנית. לגיל אין חשיבות גדולה. במידה ויש הפסקות נשימה בשינה, ניתוח שקדים רצוי ולאחריו יהיה שיפור ניכר באיכות החיים של הילדה. אדנואיד ופוליפ הם שני שמות לאותו מבנה. ניתן להדגים אותו בצורה עקיפה ע"י צילום רנטגן או בצורה ישירה ע"י החדרה של סיב אופטי זעיר לאף. הבדיקה מעט לא נעימה אך לרוב אפשרית בילדים מעל גיל 6-7 שנים, תלוי שיתוף פעולה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

29/08/2011 | 02:12 | מאת: יעל

תודה ד"ר גורדין על התשובה המפורטת. האם לדעתך, כדאי לדעתך לבקש מהרופא בדיקה במעבדת שינה? יעל

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים