תוצאות מעבדת שינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/08/2011 | 15:24 | מאת: ציפי

בני, בן הארבע וחצי סובל מנחירות ומנזלת כרונית. הרופא (א.א.ג.) הפנה אותנו למעבדת שינה, כאשר בתוצאות נקבע כי אין הפרעת נשימה חסימתית וכי במהלך השינה נצפתה הפסקת נשימה אחת מלאה וחמש הפסקות חלקיות וכי נרשמו 10 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל-90% עד למינימום של 84% והומלץ על מעקב אף אוזן גרון. מה זה אומר? האם אני יכולה להיות רגועה?

שלום ציפי ראשית ההפרעה בנשימה היא חסימתית. קשה להתייחס לחומרה כוון שלא ציינת מה היה משך השינה. למספר האובסולוטי של הפסקות הנשימה המלאות והחלקיות אין ממש משמעות כוון שמחלקים אותם במשך שעות השינה ומקבל אינקס דום נשימה לשעה. אני מניח שבמידה והילד ישן 5-6 שעות אזי ההפרעה הנשימתית קלה. רצוי לחזור לרופא אאג המפנה עם התוצאות להתייחסות. הצורך בטיפול יקבע במשותף בינכם והרופא לפי תלונות הילד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים