פענוח טימפנומטריה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/08/2011 | 01:15 | מאת: אסנת

שלום רב! בתי בת 9 עברה בדיקת שמיעה שיצאה תקינה.ובדיקת טימפנומטריה תוצאה של AS TYPE.מה זה אומר?? בדיקת השמיעה נעשתה מכיון שהיה לי רושם שהיא אינה שומעת טוב משום שהיא חזרה על מילים דומות למה שאמרתי,כאילו ניחשה. בנוסף לאחרונה גם כשאני מדברת בקול רגיל היא טוענת שזה מציק לה באוזן כאילו אני צועקת כנ"ל לגבי אחרים.בעבר לפני כשנה היו נוזלים באוזניים וזה התבטא ברעש באוזן לפי שינוי תנוחה.במה מדובר לדעתך?

שלום אסנת ראשית אני שמח שבדיקת השמיעה תקינה. טימפנו as יכולה להביע על ירידה בהענות של עור התוף ושרשרת עצמות השמע אך יכולה להיות גם תקינה. יתכן והילדה רגישה לרעש והסף האי נוחות לרעש אצלה מעט נמוך, אין ממש מה לעשות עם זה מלבד המנעות מרעש חזק. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

10/08/2011 | 01:40 | מאת: אסנת

מה פירוש ירידה בהיענות עור התוף?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים