שינוי בקול לאחר ניתוח שקדים ופוליפ

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/08/2011 | 17:58 | מאת: לירון

בני עבר לפני כשבוע ניתוח שקדים ופוליפ. הוא חוזר כמעט לכלכלה רגילה ופושרת ומתפקד כמעט כרגיל. הבעייה המאוד מטרידה- הקול שלו נהיה צפצפני דק ולא מובן- כמו של ילדה בת שנה. מה הסיבה לכך ? האם יש מקום לדאגה? מתי קול יחזו להיות תקין? תודה- אמא מודאגת

שלום לירון בד"כ יש שינוי באיכות הקול לאחר כריתת השקד השלישי. הסיבה העיקרית היא שיפור ניכר בנשימה האפית דבר שמשנה את הרזוננס של הקול ולרוב גורם לקול גבוה יותר. בנוסף יכולה להיות הפרעה בסגירה של החך (עקב פציעה בניתוח) זאת לרוב תופעה זמנית. בדר"כ יש שיפור והסתגלות תוך חודש. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

15/08/2017 | 12:23 | מאת: שירז

יש לי בדיוק את אותו הבעיה רק שעבר בדיוק חודש מהניתוח והקול נשאר צפצפני, יכול להיות שיש פגיעה במיתרי הקול?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים