המלצה על הסרת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/07/2011 | 19:21 | מאת: khkh

שלום, בני בן 3. נוחר בלילה וישן בפה פתוח. בבדיקת שמיעה יש ירידה מעט בשמיעה וקצת נוזלים, צילום רנטגן הראה שישי שקד שלישי בינוני. השקדים מוגדלים כמעט נושקים. הרופא המליץ על ניתוח בישטת קובלציה שעכשיו הבנתי שמסיר רק חלקית את השקדים. האם חייבים לנתח? אי אפשר להמתין וזה יסתדר מעצמו? האם לא עדיף להסיר לגמרי? לדבריו אין צורך במעבדת שינה כי מבנה הלסת מתחיל להיות מעוות עקב נשימה מהפה וגם מדבר לא מאד ברור לגילו. מה דעתך? לנתח? להמתין? להשתמש בקובלציה?

שלום רב גודל השקדים אינה אינדיקציה לטיפול. החשיבות העיקרית היא לתלונות הילד וההורים. במידה ויש נחירות בלבד ללא הפסקות נשימה ניתן להמשיך לעקוב או לבצע ניתוח לכריתת השקד השלישי. במידה ויש גם הספקות נשימה בשינה מומלץ גם לבצע ניתוח לכריתת שקדים. אנחנו מטילים הרבה אחריות על ההורים בקביעת סוג הניתוח כוון שמסתמכים על הדיווח שלהם. רצוי מאד לבצע מעקב אחר השינה של הילד במספר לילות כדי להתרשם האם יש הפסקות נשימה בשינה. במקרים של אי ודאות ניתן להקליט קטע מהשינה של הילד (היום ניתן לעשות זאת בכל טלפון) ולהביא לרופא. מקרים של חוסר ודאות, סיכון ניתוחי מוגבר, חוסר התאמה בין הבדיקה הגופנית לבין תלונות החולה מעבדת שינה יכולה לעזור במתן מידע על כמות הפקות הנשימה וחומרתם. על סמך הבדיקה הנ"ל ניתן לקבוע את הטיפול. בד"כ הבדיקה אינה חיונית כוון שהסיפור די ברור ותלונות הילד וההורים תומכות בבדיקה הגופנית של הרופא שיטת הניתוח דה דיון נפרד בפני עצמו. יש המצדדים בכריתה חלקית ויש הדוחים זאת על הסף. האמת באמצע. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

24/07/2011 | 13:26 | מאת: לילי

ראשית תודה על התשובה המעמיקה. אם כך האם אתה מציע לעשות בכל זאת בדיקה במעבדת שינה? או שעל סמך הטענה שלנו של נחירות, ועייפות ובעיה קלה בדיבור ועל סמך התרשמות הרופא על מבנה הלסת זה מספיק בכדי להחליט על ניתוח? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים