דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/07/2011 | 21:58 | מאת: תמר

ד"ר גורדין שלום בני בן ה-7 סבל בשנה האחרונה מדלקות גרון חוזרות ונישנות. כל 3-4 שבועות. הדלקות מלוות בחום (בד"כ גבוה) למשך 3-5 ימים . רובן של הדלקות היו ללא ממצאי משטח גרון וכפעמיים נמצא חיידק וטיפלנו עם אנטיביוטיקה. השנה הנוכחית עומדת בניגוד לשנים קודמות בהן האקמולי היה בעיקר במגירה ולא הכרנו אנטיביוטיקה בכלל. האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את השנות הדלקות? תודה רבה תמר

שלום תמר לא ממש הבנתי את המשפט שמתייחס לאנטיביוטיקה ואקמול. דלקות גרון חוזרות בתדירותכזאת יכולות להיות על רקע זיהום סטרפטוקוקלי, מצב המחייב טיפול אנטיביוטי כל פעם וזאת כדי למנוע את הסיכון לדלקת פרקים ופגיעה במסתמי הלב. אפשרות אחרת לדלקות חוזרות היא תסמונת PFAPA . במצב הנ"ל יש לדקות גרון חוזרות לעיתים כל שבועיים מללות בחום גבוה, כאבי גרון, אפטות פה ומשטח גרון שלילי !!! במצב הנ"ל טיפול אנטיביוטי לא יעזור והוא מיותר לחלוטין. מתן מנה בודדת של סטירואידים פומית מסיימת את ההתקף. הסיבה למחלה זאת לא ידועה והיא לרוב חולפת לאחר מספר שנים. לכן חשוב להבדק אצל רופא הילדים בעת התחלת התסמינים ולקחת משטח גרון. במידה ויש אפטות בפה (פצעים זעירים), משטח הגרון שלילי אזי יש חשד גבוה ל PFAPA. במידה ומשטח הגרון חיובי ויש סימני בבדיקת הלע של דלקת שקדים אזי טיפול אנטיביוטי רצון. למניעה ניתן לנסות טיפול אנטיביוטי ממושך (כ-3 חודשים) או ניתוח לכריתת שקדים. אין ממש טיפול מונע ל PFAPA מלבד ניתוח לכריתת שקדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים