נוזלים באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/07/2011 | 12:08 | מאת: שלומית

שלום, בתי בת 2.11 והוםנינו לבדיקת שמיעה ע"י רופא א.א.ג עקב נחירות בלילה ושקדים מוגדלים. מדברת נהדר ומתקשרת. בבדיקת השמיעה התוצאה היתה 20 דציבל באוזן אחת ו- 30 בשניה, בה נראו גם נוזלים. מה המשמעות של הנוזלים באוזן? האם זה יכול לפגוע בשמיעה? איזה טיפול דרוש? תודה

שלום שלומית נוזלים באוזן תיכונה זאת תופעה שכיחה למדי בילדים והיא נובעת לרוב מהפרעה בניקוז של האוזן לאף. המוטבציה לטיפול נובעת מחומרת ליקוי השמיעה, משכו והמבנה של עור התוף. נוזלים כשלעצמם לא בהכרח שמצריכים טיפול . במקרה של בתך בהחלט ניתן להמשיך ולעקוב. כוון שהשמיעה באוזן אחת תקינה ובשנייה יש ליקוי קל בלבד. מומלצת בדיקת שמיעה בעוד 3 חודשים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים