דלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/07/2011 | 09:58 | מאת: קארין

שלום ד"ר, בתי בת 9 חודשים ולפני כ- חודשיים וחצי היא החלה להוציא את שיניה. היא סובלת כבר כחודשיים מדלקות אוזניים חוזרות אשר מטופלות ע"י אנטיביוטיקה.ברגע שהיא מפסיקה את האנטיביוטיקה עובר כשבוע לערך ושוב הדלקת חוזרת. כבר 3 פעמים היא קבלה אנטיביוטיקה בתקופה האחרונה ואני דיי לחוצה מכל הנושא הזה. היא מאוד רגישה, זה מתחיל מצינון ומהר מאוד עובר לגרון (לשיעול עם/בלי ליחה) ולאוזניים. יש צורך לגשת למומחה? אני כבר חסרת אונים בקשר לזה ואשמח אם תוכל לייעץ לי.

שלום קארין לבקיעת שיניים אין ממש קשר לדלקות אוזניים. הסיבות לדלקות חוזרות הם לרוב שהייה במסגרות עם מספר מרובה של ילדים (דוגמת מעון מרובה ילדים), עישון של ההורים, חוסר הנקה וגנטיקה (שתורמת למבנה הגוגולת ). רצוי לגשת למומחה אאג. מבחינה טיפולית ניתן לטפל בכל דלקת כאשר מגיעה, לנסות טיפול אנטיביוטי מונע או לשקול ניתוח צינוריות לאוזניים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים