נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/07/2011 | 15:44 | מאת: חלי

בני בן שנתיים ו-4 חודשים. לא היו לו בעבר דלקות אוזניים. יש לו איחור בדיבור (אין צמדי מילים אלא רק מילים בודדות) ויש חשד שזה בגלל נוזלים באוזנים (דו-צדדי). 2 בדיקות שמיעה בשדה חופשי (בתאריכים שונים) הראו על ליקוי שמיעה (45-40 דציבל ספי שמיעה). בדיקת טימפנומטריה הראתה על נוזלים ב-2 האוזניים. בביקור אצל רופא א.א.ג ביקש לראותו בעוד 3 חודשים ללא ובינתיים לא להתחיל שום טיפול. האם אתם דוגל בשיטות של נר הובי ואייר פופר? מה האופציות העומדות בפננו?

שלום חלי מכשיר האיירפופר לא ממש מתאים לגיל של בנך. רוב המשתמשים הם מעל גיל 3 שנים. נרות הופי מאד לא מומלצים. הם לא מאושרים לשימוש כלל בארה"ב בגלל סכנה לכוויה באוזן. חשוב לדעת מה היה הפרש הזמן בין בדיקות השמיעה. במידה ויש יותר מ-3 חודשים ביניהם וליקי השמיעה וא 45 דב רצוי לעשות ניתוח צינוריות. כוון שיש השפעה משמעותית על מידת התקשורת של הילד והסבירות שהנוזל יחלוף מעצמו לא גבוה (במקרים של 3 חודשים ויותר). בברכה ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים