נוזלים בתינוק וחסימת צינורית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

29/06/2011 | 00:19 | מאת: נטולי

שלום רב, בני בן 3 עבר ניתוח כפתורים והוכנסו לו סוג כפתורים לטווח ארוך. שבוע לאחר הניתוח הוא נבדק ע"י הרופא שביצע את הניתוח והוא אמר שהכל תקין, ובבדיקת השמיעה גם היה תקין. לאחר חודש פנינו לרופא אאג (לא המנתח) (עקב מחלה) והוא ראה שצינורית אחת חסומה ע"י קריש דם. אני חוששת מכיוון שהילד לרוב עם פה פתוח וזה היה ניתוח שני לאחר שקיעה משמעותית בשתי האוזניים. 1- האם הקריש זה שארית לאחר הניתוח? 2-האם יש דרך להוציאו? 3- בדקתי גם את בתי התינוקת 5 חודשים, כיוון שהיה לה יום אחד חום 38.3 שחלף לאחר אקמולי אחד. ונאמר לי שגם לה יש נוזלים. היא לא מצוננת כלל, בריאה, יונקת וללא שינוי בהתנהגות. מאין יכולים היו להגיע הנוזלים הללו? תודה

שלום 1. קרוב לודאי שכן 2. לא ממש יעילה. קריש דם לרוב מתפרק לבד. ניתן לנסות שימוש במי חמצן בכמות קטנה. 3. מגודש אפי ונזלת אשר גורמים לחסימה של אוורור האוזן. דבר מאד שכיח בתינוקות וילדים קטנים. כעת רצוי רק לעקוב. בדיקת שמיעה בהמשך במידה והנוזלים לא חולפים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים