שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

18/06/2011 | 21:07 | מאת: יניב

בני בן השנתיים וחצי עבר ניתוח שקד שלישי אחרי שהיו לו הפסקות נשימה ושינה לא רגועה עם נחירות אחרי שעברנו את הניתוח המלחיץ הזה,כלום לא השתנה הילד נוחר מזיע ולא ישן טוב,בבדיקה מול המנתח אחרי חודש הוא אומר לנו "יש לו שקדים מוגדלים" אבל נחכה נראה בקיץ מה קורה, הילד לא ישן טוב ונוחר , ברור לי שהניתוח היה מיותר כי אין תוצאה ,השאלה אין מנוס מניתוח חוזר לשקדים? זה יכול להשתפר עם הזמן לבד?

שלום יניב יתכן והמצב ישתפר, בקיץ צריך להיות טוב יותר. במידה וההפסקות נשימה נמשכות צריך לשקול כריתת שקדים. זאת אחת הדילמות של הניתוח. האם מראש לכרות את השקדים ביחד עם השקד השלישי המחיר הוא יותר כאבים וסיכון מעט מוגבר לדימום (עדיין נדיר). או לבצע ניתוח קל לילד עם החלמה מהירה אך לקחת בחשבון שבחלק מהמקרים למרות הניתוח התסמינים לא ישתפרו ויהיה צורך בניתוח נוסף לכריתת השקדים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים