אטלקטזיס קשה דרגה 5

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/06/2011 | 08:35 | מאת: שחף

לד'ר גורדין אריה בוקר טוב לאחר התייעצות לגבי בעיית האוזניים שיש לביתי בת ה 7 קיבלנו את האיבחון הבא: פה ולע -במפ, אוטוסוקפיה ימין - אטלקטזיס אחורית דרגה 4-5 למעשה תופית דבוקה לעצמות השמע ולפרומונטוריום ונקב. שמאל -מקדימה למעשה נקב גדול, מאחור ולמעלה תופית אטלקטטית דרגה 5 דבוקה לפרומונטוריום. לסיכום: אטלקטזיס קשה, דרגה 4-5 דוצ. יותר באוזן שמאל. מומלץ צילום נזופארינגס להדגמת השקד השלישי. מומלץ ניתוח טימפנופלסטי באוזן שמאל, לשקול צינורית באוזן ימין (הוסבר כי יש סיכוי קטן מאד שהתופית תתרומם) וכריתת השקד השלישי לפי הצורך. האם לדעתך - אם הממצאים נכונים- המצב קשה ? והאם יש צורך בניתוח דחוף? והאם יש לך המלצה על הרופא הטוב ביותר לביצוע הניתוח שהבנו שהינו ארוך מאד ומסובך מאד? האם תיתכן פגיעה בשמיעה (כרגע יש ירידה נוספת מאז הקיף שעבר בשמיעה)

שלום שחף אני לא אוכל לענות על שאלותיך באופן מלא ללא בדיקת הילדה וצפייה בבדיקות השמיעה. כעיקרון זהו לא ניתוח דחוף. המצב לא פשוט אך לא נגדירו כקשה. המטרה העיקרית של ניתוח זה היא להחזיר את התופית למנח סביר ולמנוע שקיעה נוספת. השמיעה יכולה להשתפר אך גם להרע. ההחלטה הניתוחית נסמכת על מצב האוזן ומידת ליקוי השמיעה. כאשר השמיעה גרועה המוטיבציה ללכת לניתוח גבוה אפשר רק להרוויח. כאשר השמיעה תקינה זוהי התלבטות יותר קשה ויש שיקולים לכאן ולכאן. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים