תעלת אוסטכיוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/06/2011 | 00:16 | מאת: טלי

שלום אני בהריון מתקדם לפני כשלושה חודשים החלה להיסתם לי אוזן שמאל לסירוגין.זה רק הלך והחמיר וכיום כמעט רוב הזמן האוזן סתומה. התחושה היא שיש נוזלים באוזן. אם אני מעונינת לפתוח אותה אז עליי להטות את הראש מטה או לשכב.ואז האוזן נפתחת. ברגע שארים את הראש חזרה ואבלע רוק היא תיסתם מיד חזרה. בנוסף - אם האוזן פתוחה ואני אשתה כוס מים - יש סיכוי גבוה שהיא תיסתם מיד. הייתי אצל שני רופאי אף אוזן גרון שאמרו לי שעור התוף נראה מצויין ואין כל בעיה או נוזלים. אינני יודעת מה לעשות.זה מאד מתסכל לשמוע כל הזמן כאילו דרך מים.אני מחפשת בנרות מישהו שיאבחן את הבעיה ויעזור לי אשמח לדעתך תודה טלי

שלום טלי ידוע שבעת הריון יש גודש אפי (כנראה עקב שינויים הורמונלים). מצב זה יכול להשפיע גם על האוורור של האוזן (שמתבצע לחלק האחורי של האף). אבחנה נעשית ע"י בדיקה של רופא אאג ובדיקת טימפנומטריה (מרכיב בבדיקת שמיעה שבודק את תנועתיות עור התוף). מבחינה מעשית אין הרבה מה לעשות כוון שטיפול תרופתי בהריון מוגבל ביותר. תנסי לקנח את האף בצורה יעילה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

26/02/2013 | 18:36 | מאת: שרה

זה הפיתרון בשבילך לפי דעתי

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים