דלקתבאוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/06/2011 | 15:12 | מאת: חנה

שלום בתי בתה10 סבלה בשנה האחרונה 3 פעמים מדלקת באוזן.בכל פעם שהרופא הכניס את מכשיר הבדיקה לאוזן כדי לבדוק את האוזן היא התעלפה והתאוששה רק לאחר מספר דקות. רופא שבדק אותה אמר לי שנראה לו שיש לה מחלת הנפילה ובגלל זה היא מגיבה כך.ההוא הציעלי לעשותלה בדיקת mri.מה דעתךומדוע זה קורה? אני מודאגת מאוד עלי לציין שהילדה בריאה בדרך כלל

שלום חנה סיפור מאד מוזר ואינו שגרתי. עד גיל 10 שנים לא היו לה דלקות אוזניים? לעיתים בדיקה של האוזן גורמת לגירוי של עצב 10 (וגוס) דבר המתבטא בשיעול במקרים קיצוניים גירוי של עצב זה יכול להוביל לעלפון, אולי היא אחד ממקרים אלה. בכל מקרה ההחלטה על MRI צריכה להיות של רופא ניורולוג. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים