שקד שלישי ונוזלים באוזניים וגם הפרעת אכילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/05/2011 | 21:50 | מאת: אורית

שלום רב! פניתי לצילום בשביל השקד השלישי בגלל שהבת שלי לא אוכלת הרבה, התגלה בצילום שקד מוגדל ונוזלים באוזניים הרפואה אומרת שצריך לעשות בדיקת שמיעה מכיוון ש יכול להיות שהיא לא שומעת טוב דבר שקשה לי מאוד להאמין כי היא מדברת המון ילדה מאוד חכמה ופיקחית ולפעמים אני נדהמת איך היא שומעת כל דבר כי היא מתערבת לי בשיחות עם חברות מתערבת בטלפון שאני מדברת בחדר אחר בבית, האם זה יכול להיות שהיא לא שומעת טוב? קיבלנו מרשם לתרופות לייבש את הנוזלים אריוס בערב ומוקסיפן פורטה בבוקר רציתי לדעת מה דעתך על זה? האם חייב ניתוח לשקד השלישי? הילדה שלי נוחרת בלילה אבל לא בחוזקה זה לא מעיר אותנו נחירות חלשות כאלה הפה שלה פתוח בזמן שינה ובמשך השנה היא הייתה חולה המון עם אדום בגרון ו 4 פעמיים דלקת באוזניים.מה דעתך? תודה מראש אמא דואגת.

שלום אורית מאד לא סביר שהגדלה של השקד השלישי תגרום להפרעת אכילה. טיפול תרופתי לנוזלים אינו יעיל ואין לו שום יתרון על חוסר טיפול. כוון שיש ריפוי עצמוני באחוז גבוה של המקרים ניתן לתרום זאת לתרופות, טיפול אלטרניטיבי תפילה או כל דבר אחר. מספר רב של מחקרים רפואים הראו שטיפול תרופתי נותן אותה תוצאה ארוכת טווח כמו חוסר טיפול. הצורך בניתוח נקבע לפי מידת חומרת תלונות הילד והממצאים בבדיקה. בכל מקרה זה ניתוח לשיפור איכות החיים ואיננו ניתוח חובה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים