רעש מתופים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/05/2011 | 15:27 | מאת: זיו

שלום רב, יש לי תינוקת בת חצי שנה. בדירה מעלי מתגורר מתופף שמנגן בד"כ בשעות הערב. אמנם הוא מנגן בחדר עם שטיח ואיטום מינימלי אך עדיין אני חשה ברטט בעור התוף בעת נגינתו. חשוב לציין כי עוצמת הרעש משתנה לפרקים בהתאם לקצב נגינתו ולעיתים מתחזקת מאוד. האם לפי דעתך המקצועית יכול להיגרם נזק לעור התוף של ביתי? האם אין סכנה כלשהי בחשיפה לרעש מסוג זה? לציין כי התינוקת לא מתעוררת בשל הרעש. בברכה זיו

שלום זיו קשה לענות על שאלתך ללא מדידת עומצת הרעש בחדר של התינוקת. באופן כללי נזקי שמיעה מרעש נובעים משילוב של עוצמת הרעש ומשך החשיפה. במידה ומדובר בחשיפה מוגבלת (של דקות או שעות בודדות) הסבירות להפרעה בשמיעה די נמוכה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים