התלבטות בין כריתת שקדים לצריבת שקדים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2011 | 21:38 | מאת: אתי

ערב טוב, ביתי בת 2.4 סובלת משקדים נושקים, בעיות וקושי נשימה בעיקר בשינה. ללא תסמינים נוספים כמתואר בכל האתרים( ללא בעיות ריכוז, ללא הרקטבת לילה, לא סובלת מדלקות אוזניים וגרון יתר על המידה , מדברת ברהיטות), עם זאת הומלץ על כריתת שקדים- קראתי על האופציה של צריבת שקדים..שנשמעת קלה יותר. אשמח לקבל את חוות דעתך בעניין

שלום אתי אין דבר כזה צריבת שקדים אלה כריתה חלקית שלהם (עי גלי רדיו או מיקרודברידר). כריתה חלקית בד"כ כרוכה בכאב מופחת וחזרה מהירה יותר לכלכלה רגילה. הסיכון לדמם כנראה יוצר נמוך בשיטות אלה, אין עדייןמידע מוסמך על כך. אחד החיסרונות של השיטות החלקויות הוא צמיחה מחודשת של השקדים וחזרת הבעיה הבסיסית (קורה ב 5-10% מהמקרים). חג שמח ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

22/04/2011 | 23:14 | מאת: אתי

ראשית, תודה על התייחסותך לשאלתי. אם כך איך ניתן לקבל את ההחלטה הנכונה מה עדיף כריתה מלאה של השקדים או חלקית?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים