כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/04/2011 | 10:24 | מאת: מור

ד"ר גורדין שלום רב , בתי בת השנה וארבעה חודשים עברה בדיקה יסודית אצל פרופ מיכאל וולף ונמצא כי היא סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות . הפרופ הציע לעשות לה כפתורים האם זה לא מוקדם מידיי מבחינת גיל ? האם זה יכול לגרום נזק כל שהוא בעתיד ? אשמח להמלצתך המקצועית אני מודה לך מור

שלום מור לא ניתן לתת המלצה ללא בדיקת הילדה. האופציות הטיפוליות בדלקות חוזרות כוללות: 1. טיפול אנטיביוטי בכל דלקת בנפרד. 2. טיפול אנטיביוטי מונע למשך 3 חודשים. 3. ניתח צינוריות. אני אישית מעדיף תמיד את האופציה הראשונה, ככל הילד יגדל והחורף יחלוף יהיו פחות דלקות. אבל בחלק מהמקרים כאשר תדירות הדלקות גבוה מאד וישנה הפרעה משמעותית לאיכות החיים של הילדה וההורים אופציה 2,3 הם השלב הבא. אין מגבלת גיל לניתוח צינוריות. זהו ניתוח נפוץ מאד והסיבוכים די נדירים. לעיתים די נדירות יכול להשאר נקב בעור התוף שלא נסגר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים