ניתוח שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/03/2011 | 23:14 | מאת: deleted

שאלתי היא כזאת הילד שלי סובל מנחירות קשות בלילה עד כדי כך שלפעמים הוא נחנק הייתי לפני חודש אצל פרופסור גבריאל מרשק והוא טוען שהילד שלי רק מתי שהוא מקורר הוא נוחר ואז הוא נחנק את וכך גם אמר לי לפני שנתיים כשהוא יגדל זה יפסיק כלום לא עוזר אני מטלבטת אם לעשות עוד ניתוח אני כול כך פוחדת מניתוח וגם מהדום שינה אני כול כך מתוסכלת הילד שלי הוא בן שש וחצימתי זה יפסק או אם בכלל מבקשת יעוץ לא יודעת מה לעשות כול לילה אני שומרת עליו וכול פעם כאשר הוא נחנק מהנחירות אני הופכת אותו מצד לצד מה עושים?

שלום התמונה לא ממש ברורה לי. האם הילד סובל מהפסקות נשימה בשינה רק בעת מחלה חריפה (שפעת וכו) או כל הזמן. במידה ויש תלונות די קבועות של דום נשימה בשינה אין מה לחכות אלא לבצע ניתוח לכריתת שקדים. אין כל ודאות לזמן שבו התלונות יוקלו, אולי שנה ואולי עוד 4 שנים ועד אז יכול להגרם נזק בלתי הפיך. תחשבי גם על איכות החיים שלך, אם את צריכה (את לא צריכה אין כל סכנה מידית לנשימה שלו) לעקוב כל לילה אחר שנתו. גם האיכות חיים של הילד נפגעת וזאת מעבר לנזק פוטנציאלי לכלי הדם ולמח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים