שקד שלישי או כונכיות מוגדלות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/03/2011 | 08:05 | מאת: רעות

בני בן 4 לפני כחודש ההינו אצל א.א.ג בגלל נחירות והפסקי נשימה הרופא בדק את הילד בסיב אופטי והחליט על ניתוח שקד שלישי לגבי מצב השקדים אמר שיש מעבר וכרגע מעדיף לא לגעת... לאחר כמה ימים בני הצטננן מאוד שמתי לו טיפות אף אוטריווין לילדים והוא לא נחא כלל נשימתו היתה שקטה ורגועה לאחר לילה נוסף חזרו הנחירות חברה שלי שהיא אחות אמרה לי לבדוק אולי הבעיה שלו היא לא שקד שלישי אלה כונכיות מוגדלות שבעקבות השימוש בטיפות הצטמצמו באופן זמני ואיפשרו נשימה שקטה אני ממש מבולבלת האם לחזור לרופא להערכה מחודשת האם יכול להיות שהטיפות אף השפיעו גם על השקד שלישי איך אפשר להסביר את ההטבה בעקבות טיפות האף

שלום רעות הסיבה העיקרית לנחירות וקושי נשימה לילי בגיל 4 היא הגדלה של השקד השלישי ושל השקדים. קונכיות תחתונות מוגדלות לרוב גורמות לסימפטומים בגיל העשרה והלאה. לעיתים הבעיה משולבת. אני מעריך שרופא אאג שבדק את הילד יודע להבדיל בין השניים ולהתרשם בבדיקה מהגורם העיקרי לחסימה. טיפות אוטריווין מכווצות את הריריות באף וכן מקטינות את הנזלת (שמקורה יכול להיות בקונכיות או בשקד השלישי). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים