שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/04/2008 | 09:14 | מאת: ורד

שלום דר'. ביתי היחידה בת השנתיים סובלת לעיתים תכופות מתופעות של התקררות. הרבה נזלת כתוצאה מכך ליחה שמצטברת הקאות מרובות- כ-5 ביום ואי רצון לאכול בכלל. מה גם שמיום היוולדה היא סובלת מבחילות לאורך כל היום- כל הזמן יש את התחושה שבה לה להקיא. יש לציין שביתי סבלה מריפלוקס ושטי מיום היוולדה טופלה בלוסק ובכלכלה סמיכה כיום מה שנשאר מכך הוא הקאות הבאות בקלות יתר- בעקבות שיעול/ צחוק /בחילה. כמו כן בבדיקה האחרונה אצל רופאת הילדים היא הבחינה בשקדים מוגדלים יתר על המידה לקחה משטח גרון שחזר תקין. אך השקדים עדיין גדולים משמעותית - ניתן לראות אותם בבירור כשהיא פותחת את הפה לדבר. השאלה שלי ממה זה נובע אני די חוששת משקדים מוגדלים ללא סיבה פתולגית(המשטח תקין). אשמח לתשובתך המהירה. אמא של נועל'ה

20/04/2008 | 12:28 | מאת: ד"ר עדי בירון

כריתת השקדים מבוצעת לא רק בגלל זיהומים חוזרים אלא גם מסיבות אחרות לחלוטין. לדוגמא: בגלל שהם גורמים להפרעה בנשימה עם נחירה והפסקות נשימה בשינה. אין אנו כורתים אברים רק משום שהם גדולים, אך אם גודלם גורם להפרעה - כן. לפי הסיפור שאת מספרת, כדאי לברר האם יש קשר בין גודל השקדים וההקאה החוזרת. ללא קשר, אני מניח שאת יודעת אם הילדה נוחרת בעוז או לא.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים