שעול חריף וצפצופים בנשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/03/2011 | 12:06 | מאת: מיכל

בוקר טוב, בני בן שלוש. בתקופה האחרונה היה מנוזל, דבר שהקשה על הנשימה בעיקר בשינה. לפני מספר ימים התפתח חום גבוה (בסביבות 39-40), כאב באוזן ושיעולים חריפים. התחלנו טיפול בטיפות אוזניים לאחר ביקור אצל רופאת ילדים. טיפות האוזניים הועילו ואין לו כרגע כאב אוזניים. העניין הוא שהשיעול החריף מאוד (שיעול יבש) והוא מלווה כעת בכאבים עזים, צפצוף בנשימה ותחושת מחנק. בנוסף, גם עם לקיחת נורופן, החום ממשיך להשאר גבוה. האם יש מקום לדאגה בעקבות החמרת הסימפטומים? מה פרק הזמן הסביר להחלמה מהמצ"ב הנ"ל? האם שיעול כזה (בבדיקה הרופאה אבחנה ראות נקיות) הכרוך בסבל עשוי להעיד על סיבוכים שאינם קשורים בראות? תודה ושבת שלום, מיכל

שלום מיכל התאור שלך מתאים לזיהום חריף בדרכי הנשימה העליונות. ברוב הגדול של המקרים מדובר בזיהום וירלי והטיפול נועד להקל את התסמינים. שיעול הוא הסימפטום האחרון שעובר במחלה זאת. חשוב להיות במעקב רופא ילדים כוון שבחלק קטן מהמקרים התהליך הזיהום הנ"ל מסתבך בזיהום ריאתי. במידה ויש חום גבוה 5 ימים ויותר חשוב להבדק שוב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים