פוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/02/2011 | 11:07 | מאת: שירי

שלום רב. לביתי בת השנתיים נמצאה בבעייה בפוליפים ושקדים מוגדלים. היא נושמת בכבדות ומתעוררת בלילה. עשינו צילום והיינו במעבדת שינה לפי התוצאות הרופא המליץ על ניתוח. האם היא לא קטנה מידי לניתוח? שמעתי על הרבה ילדים שנותחו אבל כולם היו בני 4 ומעלה. אני חוששת מההרדמה המלאה. כמו כן מתלבטת בין הסרת שקדים לצריבתם. האם יש סיכון / תועלת בכך שאחכה עוד חצי שנה לנתח? בכל זאת אלך לחוות דעת נוספת אבל אשמח לשמוע גם תשובה ממך.

שלום שירי. הצורך בניתוח נקבע לפי תלונות הילד ולגיל אין חשיבות גדולה. ניתוחי שקדים נעשים גם בגיל שנתיים. במידה ויש הפסקות נשימה אין טעם בהמתנה. יתכן ויהיה שיפור אך הזמן שזה יקח יכול להשתנות ממספר חודשים למספר שנים. שיטת הניתוח לא משנה הרבה. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. חשוב לבחור מנתח שבקיע בשיטה המוצעת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים