נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/02/2011 | 15:12 | מאת: ronit

ביתי בת 3 ולאחרונה שואלת הרבה "מה?". פניתי לרופא א.א.ג בקופ"ח שבדק ומצא שיש לה נוזלים באוזניים. עלי לציין, כי לפני שנה וחצי עברה ביתי אצל רופא פרטי ניתוח להסרת פוליפים (אדנואיד שלישי). כעת מפנה אותי הרופא לבדיקת שמיעה וצילום ובינתיים מסר שיש לרסס פעמיים ביום את האף של הילדה בתרסיס מי מלח ושנקווה שאולי זה יעזור לייבש את הנוזלים עד לבדיקת שמיעה. השאלה שלי היא האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות לייבוש הנוזלים בינתיים, עוד תכשירים אינהלציות/סטרואידים/מכשירי אידוי למינהם, כי הבנתי למעשה שזה יכול לייתר את הצורך בניתוח כפתורים. אם אכן יש עוד תכשירים/תרופות שיעילות לייבוש האוזניים אני אשמח לקבל את שמותיהם והנחיות לגביהם. אגב היא אינה מנוזלת וכל נושא הנוזלים באוזניים התחיל מכך שהתחילה לשאול "מה" הרבה לפני כחודש עת חלתה בשפעת.תודה מראש.

שלום רונית כפי שציינתי רבות בפורום אין טיפול תרופתי יעיל לנוזלים אך לרוב לא נדרש טיפול כלל. במידה והנוזלים קיימים כחודש והופיעו לאחר שפעת הסבירות שיעברו לבד גבוה מאד. לא הייתי חושב כלל על ניתוח בשלב הנוכחי (אלה אם כן ליקוי השמיעה חמור וישנה הפרעה בדיבור) אלה עוקב וחוזר על השמיעה בעוד 3 חודשים. היעילות של כל התכשירים שציינת שווה לחוסר טיפול ולכן אינם מומלצים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים