האם אוזניים גדלות גם בגיל מבוגר?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

21/02/2011 | 12:12 | מאת: זהבה

האם נכון הדבר שהאוזניים והאף ממשיכים לצמוח עד יומנו האחרון? במידה ואני לא מדייקת, האם יש לאיברים אלו " קצה" גדילה, בגיל מסויים? אשמח לקבל תשובה מיידית

שלום זהבה שאלה קצת מוזרה. האף בחלק הסחוסי והגרמי גדל עד גיל 16-18 שנים. אין גדילה לאחר מכן. האוזן פנימית והאוזן התיכונה כמעט ולא משתנות בגודל לאחר הלידה. האפרכסת גדלה בעיקר בשנים הראשונות ומגיע לגודלה המרבי בגיל העשרה. ד"ר גורדין

22/02/2011 | 20:54 | מאת: זהבה

אכן שאלתי מוזרה במקצת...אך בכל זאת: מדוע אם כך האף והאוזניים של אדם זקן גדולים בהרבה מהיותו צעיר יותר??

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים