נוזלים באוזניים נזלת ועוד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/02/2011 | 23:09 | מאת: אמא

שלום לך, כמו רבים מהכותבים כאן גם אני רוצה לשאול על בני בן השלוש וחצי, אשר מאובחן מאז שאני זוכרת אותו כבעל נוזלים באוזניים. מדי פעם זה גם הופך לדלקת אוזניים. בחודשים האחרונים הוא סובל מנזלת כמעט כרוני וירידה בשמיעה. רופאת אאג אבחנה שוב נוזלים רבים באוזניים. בדיקת שמיעה הראתה ירידה קלה באוזן אחת וירידה בינונית בשניה וצילום נזופארינקס הראה "תפיחות קלה ברקמות הרכות האחוריות של הנזופארינקס". לבני אין כל קשיי דיבור, להפך - מדבר רהוט וברור כבר מגיל צעיר. הוא נושם רק מהאף ובד"כ שקט. הבעיה המרכזית היא הנזלת, הנוזלים וכעת הירידה בשמיעה כתוצאה מנוזלים אלה.. טיפול באוגמנטין משפר את המצב לתקופת האנטיביוטיקה בלבד. לאור הממצאים הרופאה המליצה על ניתוח כפתורים והסרת שקד שלישי. כששאלתי למה לבצע דבר כזה אמרה שהסיבה היא ירידת השמיעה שהיא ליקוי תפקודי שעלול לגרום לכל מיני בעיות אחרות (אשר לי נראות לא רלוונטיות לבני. שאלותיי הן - 1.הירידה בשמיעה היא ענין זמני וקשורה במצב הנוזלים באוזניים לא? 2. האם אלו סיבות לבצע התערבות שכזו? 3. אילו פעולות אפשר לבצע כדי להמנע מפרוצדורות אלה (מטפלים במי מלח, פרופיטן, אקליפטוס ואדים)? 4. ושאלה אחרונה - רופא הילדים המליץ לנו היום לטפל בתרסיס אף קורטיזוני. מה דעתך? תודה רבה מאוד, אם מודאגת..

שלום לך נוזלים באוזניים, גודש אפי, נזלת וחסימה של האף די קשורים אחד לשני. הסיבה לנזלת הממושכת יכולה להיות פעילות יתר של השקד השלישי או סינוסיטיס כרונית. בחלק גדול מהמקרים הנזלת משתפרת לאחר ניתוח לכריתת שקד שלישי. נוזלים באוזניים מצריכים התייחסות בעיקר כאשר גורמים לליקוי שמיעה. במידה והשמיעה תקינה ניתן לעקוב וסיכוי רב שבסופו של דבר התופעה תחלוף. אך אם ישנו ליקוי שמיעה מתמשך זה מצריך התייחסות והטיפול היעיל ביותר הוא ניתוח להחדרת צינוריות. טיפול תרופתי לא יעיל לנוזלים. תרסיס אפי סטירואידלי יכול להקל על הנזלת כמו גם קורס אנטיביוטי קצר אך ההשפעה זמנית לרוב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים