האם האדנואידים גדלים שוב לאחר ניתוח?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2011 | 06:43 | מאת: רונית

שלום, בני בן השנתיים סובל מאדנואידים מוגדלים החוסמים לו כמעט כליל את מעבר הנשימה האפית מאז נולד. הומלץ לנו לנתח. הוא סבל מהפסקות נשימה בלילה ומנחירות חזקות. החלטנו לא לנתח ולנסות דיאטה ללא מוצרי חלב ותירס לראות כיצד זה ישפיע (ישנו שיפור רב) וזאת כי שמענו שאחרי הניתוח יש סיכוי כי הרקמה הפוליפית תגדל שוב. האם זה נכון? מה קורה אם לא מנתחים ילד עם פוליפים מוגדלים עם הפסקות נשימה האם עם הגדילה ש הילד זה משתפר?

שלום רונית אני לא מבין את ההגיון שלהם. במידה ויש הפסקות בנשימה צריך להתייחס ולטפל כעת ולא לחשוב האם התלונות שבטוח ישתפרו לאחר הניתוח ישובו בעתיד. הסבירות לצמיחה חוזרת של השקד השלישי שתגרום לחסימה חוזרת נעה בין 5-10% בלבד. יש סיכוי שהתלונות ישתפרו עם הזמן אך אין ודאות כמה זמן זה יקח. במידה ויש הפסקות נשימה הדבר יכול להוביל להפרעה התפתחותית, להפרעות קשב וריכוז ובמקרים קשים גם להפרעה ראתית ולבבית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים