הסרת אדנואיד - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/02/2011 | 22:20 | מאת: ליה

ראשית תודה על תגובתך, בנוסף להפרעת הריח הרע שלושה ימים לאחר הניתוח חזרה הנזלת המוגלתית בתדירות גבוהה ועימה חוסר שקט מצד הילד. בביקורת אצל רופא ילדים נטען שהנזלת הינה "שאריות" מהניתוח. השאלה היא מה דעתך על כך, אם אכן זה שאריות או אפשר להגדיר זאת כהצלחה חלקית מאוד של הניתוח ולמרות כריתת האדנואיד לא נפתרה בעייתה הנזלת. אני ממש על סף ייאוש כי היום הראשון לאחר החזרה הביתה היה מוצלח מבחינת הנזלת (יבש כמעט לגמרי) ותלונות הילד, ולאחר מכן חלה מעין התדרדרות במצב. השאלה אם זו ירידה לצורך עליה או מה בעצם אני אמורה להסיק מהמצב וכיצד לפעול. תודה.

לא אוכל לענות לך ללא בדיקת הילד. עדיין סבירות הגבוה ביותר שתופעות אלה הם זמניות בעיקבות הניתוח. בנוסף אולי הילד תפס זיהום בדרכי הנשימה העליונות דבר שמתבטא בנזלת. ניתן לנסות טיפול סימפטומטי לנזלת. במידה והיא לא חולפת תוך 3 שבועות רצוי לחזור לרופא המנתח לבדיקה חוזרת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 050-4039348 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים