חור בעור התוף?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/01/2008 | 14:57 | מאת: ימית

לד"ר בירון שלום יש לי תינוק בן 9 חודשים ויש לו דלקת חמורה באוזן והיא נוזלת לו נתתי לו אנטיביוטיקה לפני חודשיים והדלקת עברה אבל לפני כמה ימים הדלקת חזרה. האם יכול להיות שיש לילד חור בעור התוף? האם זה פוגע בשמיעה? והאם זה נגרם מקול גבוה ליד האוזן??

22/01/2008 | 15:30 | מאת: ד"ר עדי בירון

בגילו סביר להניח שמדובר בדלקת באוזן התיכונה אשר גרמה להתנקבות עור התוף ולהפרשת המוגלה מהאוזן התיכונה דרך הנקב אל תעלת האוזן החיצונית והלאה החוצה. אין כל קשר לרעש חזק ליד האוזן, אלא אם כן מדובר ברעש חזק במיוחד (פיצוץ למשל). השמיעה יכולה יהיות ירודה כל עוד יש הפרשה באוזן, או כל עוד עור התוף מנוקב (קרוע) אך כמעט תמיד בסוף הדלקת עור התוף מתאחה והשמיעה חוזרת להיות תקינה.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים